Blogi

Voittajan on helppo hymyillä!

Tartun tiukasti kädensijoista ja painan itseni mahdollisimman matalaksi. Kaikki lihakseni jännittyvät kun keho hakee paikkaansa kelkan takana. Jalat sutivat liukkaan tekonurmen pinnassa ja kelkka nytkähtää hitaasti liikkeelle. Jo heti ensimmäisistä askeleista alkaen on selvää, että joudun antamaan kaikkeni. Tunnen maitohappojen iskevän jalkoihini ja pian jalat ovat aivan tulessa. Pohkeet, pakarat ja etureidet huutavat valitusvirsiä matkan edetessä. Hikipisarat valuvat silmiin ja sumentavat näkökentän. Mieleeni juolahtaa ajatus keskeyttämisestä, mutta sysään ajatukset sivuun. Mä en tullut harjoittelemaan luovuttamista. 

Jokaisella askeleella määränpää on hieman lähempänä. Haluan kaatua lattialle, mutta en anna periksi. Taistelen pakottavaa kipua vastaan sillä tiedän, että samoin kuin treeni niin myös kivut loppuvat ennen pitkään.  Yhtäkkiä löydän rauhan joka voittaa kehon ja mielen tuskaisen ininän. Olen flow-tilassa, jossa on mahdollista keksittyä vain työntämiseen. Päästän irti kaikista ajatuksista ja kokemuksesta tiedän, että olen jo voiton puolella. Treenikaveri kannustaa aivan korvani juuressa, mutta huudot tuntuvat vain etäisiltä kaiuilta kilometrien päästä. 

15 minuuttia myöhemmin seison kelkan vieressä. Haukon vimmatusti henkeä ja yritän pitää itseni kasassa. Sydän jyskyttää rinnasta ulos, keuhkot ovat karheana ja jalat allani tärisevät ja ovat täysin tunnottomat. Ojennan rankani suoraksi ja nousen seisomaan. Joudun käyttämään viimeisetkin voiman rippeet pysyäkseni pystyssä lysähtämättä maahan.

Muutaman minuutin jälkeen olo helpottaa. Endorfiinit valtaavan elimistön ja leveä hymy nousee huulilleni. Nostan kädet kattoon voittajana. En ehkä voittanut maailmanmestaaruutta tai kasvattanut palkintokokoelmaani, mutta saavutin jotain paljon tärkeämpää. Tänään mä taistelin ja voitin itseni!

Hatsolon kelkkatreeni:

Kelkan työntö 8 x 2 x 20 m

Kierros 1: 130kg + kelkka

Kierros 2: 120kg + kelkka

Kierros 3: 100kg + kelkka

Kierros 4: 80kg + kelkka

Kierros 5: 60kg + kelkka

Kierros 6: 40kg + kelkka

Kierros 7: 20kg + kelkka

Kierros 8: Tyhjä kelkka

Kasvata vauhtia sitä mukaa kun kelkka kevenee. Idea on liikkua joka hetki maksimivauhtia. Voit skaalata kelkan painon sopivaksi omaan kuntoosi ja painoosi nähden. Kierrosten välissä 1min – 2min palautus. Tyhjällä kelkalla sprintti täydellä nopeudella. Nauti treenistä ja voita itsesi!

 

 

Jaa artikkeli:

Reader Interactions

Tilaa mun jutut.

Laita mun uutiskirje tilaukseen ja saat ensimmäisenä tietää kaikki tärkeimmät jutut. Ei turhaa spämmiä vaan timantinkovaa asennetta, aitoa innostamista ja tietysti vain tilaajille eksklusiivista sisältöä.