Blogi

Rikkaan miehen viimeinen viesti

#RUNYOURWORLDHELSINKI

Mä olin eilen Sauconyn ja Polhem PR:n #runyourwoldhelsinki tapahtumassa. Aurinkoinen päivä alkoi mitä mainoimmin, sillä ohjelmassa oli triathlontähti Kaisa Salin juoksutreenit. Energisten treenien ja mäkivetojen jälkeen kaikilla oli hymy korvissa, mutta ohjelma ei ollutkaan vielä ohi. Yllätyksesi luvassa oli vielä rohkeutta vaativa benji-hyppy kesäisessä Helsingin Kaivopuistossa. Jännityksestä huolimatta päätin heti. Perhana en anna pelon estää mua, tilanne on otettava haltuun. Ja niihän siinä kävikin. Ilmoittauduin ensimmäisenän hyppäämään ja nyt mulla kunniakirja kädessä, hymy naamalla ja yksi huikea kokemus takataskussa.

Viisas mies varainkeruutilaisuudessa

Palataan pari vuotta ajassa taakse, hetkeen kun olin vieraana saattohoitokodin varainkerutilaisuudessa North Carolinassa. Tilaisuuden avasi sympaattinen noin 75-vuotias herrasmies kertomalla hauskoin sanankääntein oman elämäntarinansa. Hän oli piinkova liikemies, joka oli jo nuorella iällä onnistunut hoitamaan asiat niin, että pikkurahasta ei tarvinnut huolehtia. Kuuntelin haltioituneena pyörätuolissa istuvan karismaattisen miehen puhetta, kunnes hän sanoi haluavansa muistuttaa kuulijoita parista tärkeästä asiasta, joita hän katuu nykyään joka ikinen päivä. Kyyneleet valuivat poskiani pitkin miehen avatessa elämänsä synkkimpiä tuntemuksia. Nopeasti selvisi hänen olevan tätä nykyä saattohoitokodin suurin lahjoittaja sekä asiakas ja että hänen aikansa oli käymässä loppuun pian.

 

Katuvan miehen kolme oppia

 1. Pidä huolta terveydestäsi. Mies kertoi ettei ollut treenannut saati syönyt terveellisesti ja alkoholiakin oli mennyt useamman eliniän edestä. Tämä oli johtanut siihen surulliseen tilanteeseen. Viimeiset vuodet hän oli joutunut elämään pyörätuolissa liikalihavuuden ja lukuisten elintapasairauksien takia
 2. Muista läheisia ja ystäviä. Omien sanojensa mukaan mies oli omistanut koko elämänsä puhtaasti työlle laiminlyöden perhettään. Nykyään hän oli eronnut ja eikä ole ollut yhteydessä entsieen vaimoonsa tai lapsiinsa.
 3. Pidä kiinni omista unelmistasi. Surumielisenä mies muisteli miten hän oli jättänyt omat todelliset unelmansa taka-alalle menestyksen ja rahan vallatessa mielen. Hän oli aina halunnut ottaa aikaa itselleen ja matkustaa maailman ympäri. Vasta myöhemmin hän oli tajunnut vanhan kliseen: Rahalla ei voi ostaa onnellisuutta. Nyt hänellä oli rahaa, mutta ei perhettä jonka kanssa jakaa unelmia, eikä terveyttä, joka kestäisi niiden toteuttamisen.

Menestystä on monenlaista. Se voi merkitä rahaa, upeita kokemuksia tai rakkaita ystäviä ja perhettä. On sinusta kiinni millaisten asioden avulla päätät rikastuttaa elämääsi. Mä päätin pari vuotta sitten ottaa rikkaan miehen neuvoista vaarin ja elää rohkeasti omaa elämääni. Nyt on sun vuoro!

#innostu

Kuvat: Valokuvaaja Vesa Koivunen

Jaa artikkeli:

Reader Interactions

Comments

 1. Pistää kyllä ajattelemaan asioita. Rikkautta on niin monenlaista mutta kyllä tämä heppu selvästi kiteytti ne arvokkaimmat. Onnellisuus joka koostuu mielen ja kehon terveydestä sekä läheisistä kenen kanssa jakaa ilot. Itse huomaan silloin tällöin miettiväni, ”olisin varmaan tosi onnellinen jos minulla olisi sitä ja tätä ja olisin sitä js tätä”. Pitäisi vaan rohkeasti muistaa olla ylpeä itsestään sellaisena kuin on ja mennä määrätietoisesti kohti unelmiaan. Ammentaa energiaa läheisistä ja yhdessäolosta. Eihän leijonakaan menetä yöuniaan miettimällä mitä lammas siitä ajattelee!

  • Kiitti Tuomas vastauksesta!

   Oon monesti huomannut ajattelevani samoin kuin sä. Et oisin onnellisempi jos mulla ois tää ja tää. Sitten oon käyny ostaa sen. Aluks on tottakai ihan innoissaan mutta eipä mee montaa minuttia että tavara on jo kaapissa unohtuneena. Silloin aina tajuaa että senkin rahan ois voinut vaikka sijoittaa illalliseen perheen kans tai matkusteluun. No onneks näistä aina oppii! Leijonalle terkkuja toiselta leijonalta!

 2. Tottahan tuo on mutta täytyy sanoa että perheen ainoana huoltajana on aika suuri huoli siitä että millä esim seuraavan kk ruoat maksetaan vuokran maksun jälkeen kun on lähtenyt omien unelmien perään vähän riskillä sen sijaan että jatkaisi turvallisesti vanhassa paskassa duunissa vain saadakseen rahaa eli kun herää siihen todellisuuteen ettei kaikki ole mennyt niin kuin alun perin suunnitteli ja pian joutuu oikeasti miettimään millä sitä ruokaa ostetaan, tulee mieleen että kyllä se raha olisi aika mukavaa vaikkei se onnellisuutta tuokaan, turvaa se tuo! Jos kaikki aika ja energia menee siihen että milläs nyt elää niin ei niistä unelmistakaan pysty hirveästi nauttimaan…tästä huolimatta en päivääkään ole päätöstäni katunut enkä ikinä enää menisi takaisin vanhaan duuniin vaikka kuinka tiukkaa tekisi koska se teki mut todella onnettomaksi, kuikkuiseksi ja lisäksi rikkoi kehoni mutta tällä hetkellä olisin todella onnellinen jos vaikka lotossa voittaisi eli juurikin siitä rahasta!! ?

  • Kiitti vastauksesta Terhi.
   Raha on aina tarpeen ja eiköhän ne unelmat tule toteen jonkun sortin kompromissien kautta. Esim. turvallisella duunilla voi hyvin mahdollistaa muita asioita jotka rikastuttaa elämää. Harrastuksia, perheen toimeentulon, matkustelun ja sitä kautta tavoitella unelmiaan. Ja niinkuin hyvin totesit ja muutos on aina mahdollista ja varsinkin niissä tilanteissa kun ei ole tyytyväinen. Mä laitan universulle terkkuja että lottovoittoa on toivottu! Mahtavaa päivää sulle ja upeaa kesää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa mun jutut.

Laita mun uutiskirje tilaukseen ja saat ensimmäisenä tietää kaikki tärkeimmät jutut. Ei turhaa spämmiä vaan timantinkovaa asennetta, aitoa innostamista ja tietysti vain tilaajille eksklusiivista sisältöä.