Blogi

Rentoudu ja löydät vastauksen

Mä olen aloittanut uuden harrastuksen. Kirjoittamisen silloin kun uni ei ota tullakseen. Ja tässä sitä taas ollaan. Silmät auki ja kone edessä, naputtamassa tajunnan virtaa ylös vajaa neljä aamulla.  Tuntuu virkistävältä kirjoittaa juttuja ilman tavoitetta tai päämäärää ja antaa tekstin vain ilmestyä  paperille. Ikäänkuin en edes itse kirjoittaisi, vaan seuraisin vierestä kun joku muu ohjailee tapahtumia. Parhaimmillaan tanssiessa tuntuu tismalleen samalta. Liikkeet ja askelkuviot ilmestyvät tyhjästä, osuvat rytmiin ja muodostavan ehjän, kauniin kokonaisuuden. Sellaisen mitä ei olisi osannut tehdä vaikka olisi miettinyt päänsä puhki. Puhutaan freestylestä, improvisaatiosta tai flow-tilasta. Flowssa liike on saumatonta ja tunnet olevasi äärimmäisen vapaa. Tavoittelen sitä tilaa aina tanssiessani, mutta huvittavaa on, että flowta ei voi saavuttaa sitä hakemalla. Sen sijaan luopua yrittämästä, antautua tilanteen armoille ja antaa flown syntyä itsestään. Aina se ei onnistu, mutta kokemuksen myötä olen oppinut luottamaan, että tunne löytyy sitten seuraavalla kerralla.  Haastavinta flown löytäminen on kilpailutilanteissa kun on jännittynyt ja mielessä pyörii tuhat asiaa. Silloinkin pätevät samat säännöt. Rentoudu, rauhoitu ja anna ihmeiden tapahtua. 

Rentoutuminen on oikeastaan avain kaikkeen. Liika jännittäminen ja yliajattelu vie parhaan terän sekä kehosta, että mielestä asiasta riippumatta. Se väsyttää ja kuluttaa energiat loppuun alta aika yksikön. Yksi tapa rentoutua on antaa suoritus jonkun muun tahon valtaan. Itse siirrän vastuun sydämmelleni, samalla kuin sanon mielessäni HALLUSSA ennen tärkeää suoritusta. Se on mun keino antaa sydämelle valta päättää mitkä, liikkeet, sanat tai ajatukset tulevat ulos kehoni kautta. Tapa saattaa kuulostaa hullulta, mutta toimii minulle äärimmäisen hyvin niin tanssissa, puhuessa kuin kirjoittaessa. Se on kuin taika, jonka ansiosta oikeat liikkeet, sanat ja ajatukset tulevat todeksi juuri oikeassa järjestyksessä, oikeaan aikaan muodostaen juuri oikeanlaisen kokonaisuuden.

Tämänkin tekstin kirjoitin täysin ilman suunnitelmia herättyäni keskellä yötä ilman mitään syytä. Kirjoitustani ohjasi luotto siihen, että ajatuksia ilmaantuu ja sormeni tuottavat tekstiä. Ja näin tapahtui. 

Kiitos sinulle, että luit tekstini. Muista rentoutua ja luottaa sydämeesi tiukan paikan tullen. Se tietää kyllä mitä tehdä. Iloa ja energiaa päivään.

Ps. Tsekkaa alta myös uusin podcastini.

-Hatsolo

Jaa artikkeli:

Reader Interactions

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa mun jutut.

Laita mun uutiskirje tilaukseen ja saat ensimmäisenä tietää kaikki tärkeimmät jutut. Ei turhaa spämmiä vaan timantinkovaa asennetta, aitoa innostamista ja tietysti vain tilaajille eksklusiivista sisältöä.