Referenssit

Uuden vuoden avaus toisia kannustamalla

Referenssi pähkinänkuoressa
Asiakas: Saranen Consulting
Palvelu: Motivaatiopuhe

Heitin vuoden 2019 ensimmäisen keikan Saranen Consultingin Kick Off -tilaisuudessa Hotelli Korpilammella torstaina 10. tammikuuta. Kiitos Saraselle mahtavasta päivästä!

Kevään avauksen teemoina oli tässä motivaatiopuheessa työilo ja yhteishengen rakentaminen juurikin työpaikalla. Hyvän ilmapiirin luominen on jokaisen tehtävä tittelistä, koulutuksesta tai uran pituudesta riippumatta. Valitettavasti tämä harvemmin toteutuu käytännön tasolla, vaikka periaatteessa asian pitäisi olla tiedossa monella työpaikalla kuin työntekijöilläkin. Edelleen siis on yleisempää kyräillä kahvihuoneessa epäkohdista, kuin niihin puuttuminen tai omalla esimerkillään aktiiviseen ratkaisuun pyrkiminen.

Sarasen jengillä yhteishengen luominen oli kuitenkin poikkeuksellisen hyvin hallussa. Harjoiteltiin porukan voimin konkreettisesti toisten kannustamista, ja yhtäkkiä koko hotellin auditorion valtasi aivan tajuton kannustushuutojen myrsky! Jos vastaava energia saataisiin aikaan duunissa joka päivä, niin ongelma kuin ongelma voitettaisiin leikiten.

Jos yltiömäinen kaverin kannustaminen tuntuu vielä vieraalta, niin alla muutama maltillisempi, mutta erittäin toimiva ja käytännössä testattu vaihtoehto:

  1. Kiitä
  2. Kannusta
  3. Heitä yläfemmat

Näillä pienillä teoilla pystyt jo kehittämään työpaikan yhteishenkeä ja kannustuskulttuuria parempaan suuntaan – kannattaa siis ehdottomasti ottaa kokeiluun! Esimerkillä voit myös ohjata muita kohti jokapäiväistä positiivista meininkiä.

Lue myös muita referenssicaseja

Asenteen merkitys työyhteisössä

Asenteen merkitys työyhteisössä

Olin nukkunut huonosti edellisenä yönä ja herätessä olo ei ollut aivan timanttinen. Nopeiden aamurutiinien jälkeen lähdin kuitenkin iloisin mielin kävelemään kohti Finlandia-taloa. Siellä Newsecin henkilöstöpäivien porukka otti mut vastaan sellaisella energialla, että orastava päänsärky kaikkosi...
Lue lisää
Ringettemaajoukkueen tsemppausta Kisakalliolla

Ringettemaajoukkueen tsemppausta Kisakalliolla

Sain puhelun Suomen ringettemaajoukkueen valmentajalta, jossa hän kutsui mut puhumaan joukkueelleen lokakuun lopussa pidettävällä leirillä. Hän kertoi joukkueen valmistautuvan parhaillaan MM-kisoihin ja kaipaavan vielä viime hetken tsemppiä. Otin tietysti keikan vastaan ilomielin ja kunnialla! Ajelin...
Lue lisää
Ilkeä kovistelu ei ole coolia

Ilkeä kovistelu ei ole coolia

Harmaa iltapäivä kääntyi nopeasti valoisaksi, kun pääsin puhumaan Jokilaaksojen koulutuskyntayhtymä JEDU:n opiskelijoille ja opettajille Nivalassa. Ammattiopiston liikuntahalliin oli kerääntynyt parisataa oppilasta ja opettajaa sekä muutamia paikallislehtien toimittajia (lehtiartikkelin voi lukea netistä). Jännittynyt puheensorina katkesi kuin...
Lue lisää
Aamuinen energialataus Turun Osuuskaupalle

Aamuinen energialataus Turun Osuuskaupalle

On aikainen aamu Aurajoen varrella sijaitsevassa Radisson Blu Marina Palacessa ja ulkona on vielä pilkkopimeää. Parisataa reipasta Turun Osuuskaupan marketpuolen vastuuhenkilöä on saapunut paikalle koko päivän kestävään koulutuspäivään. Mun tehtäväni on ladata porukka täyteen energiaa...
Lue lisää
Edellinen Seuraava

Tilaa mun jutut.

Laita mun uutiskirje tilaukseen ja saat ensimmäisenä tietää kaikki tärkeimmät jutut. Ei turhaa spämmiä vaan timantinkovaa asennetta, aitoa innostamista ja tietysti vain tilaajille eksklusiivista sisältöä.