Referenssit

Ilon säilyttäminen yrittäjyydessä

Referenssi pähkinänkuoressa
Asiakas: Varsinais-Suomen Yrittäjät
Palvelu: Motivaatiopuhe

Mua oli pyydetty puhumaan Varsinais-Suomen Yrittäjien luottamushenkilöristeilylle sunnuntaina 20.1. Matkaan lähdettiin Viking Amorella ja takaisin risteiltiin Vikin Gracella. Merellä oli upea aurinkoinen keli ja mukana mahtava porukka, siispä aivan erinomainen tapa viettää sunnuntaita!

Pidin motivaatiopuheen noin 120:lle varsinaissuomalaiselle yrittäjälle, aiheena lyhyesti ja ytimekkäästi ilo. Käytiin läpi, kuinka säilyttää ilo yrittäjyydessä, vaikka töitä ja tekemistä on paljon. Kerroin konkreettisia keinoja jaksamiseen ja pohdittiin yrittäjän oman asenteen merkitystä. Työ syö kaiken ajan, vain jos sen antaa tehdä niin, joten ajanhallinta on erityisen tärkeää. Ilon voi säilyttää myös olemalla rohkea – kokeile tai tee jotain sellaista, mitä kukaan ei ole koskaan ennen tehnyt!

Kolme vinkkiä yrittäjälle:

  1. Älä ole yrityksesi orja vaan johtaja. Uskalla ulkoistaa ne asiat, jotka eivät ole omaa osaamisaluettasi ja jotka syövät aikaa rahaa taloon tuovista töistä.
  2. Sijoita aikaasi myös elämään yrittämisen ulkopuolella. Perhe, ystävät ja harrastukset antavat energiaa yrittämiseen ja hyvää vastapainoa duunijutuille.
  3. Usko itseesi! Meidän suomalaisten perisynti on vähätellä itseämme. Yrittäjyydessä onnistuminen vaatii kuitenkin 100 % luottamusta omaan tekemiseen. Älä anna muille etumatkaa vähättelemällä itseäsi julkisissa tilaisuuksissa tai oman pääsi sisällä.

Kuulijat olivat todella messissä ja innoissaan, supersunnuntai takana. Kiitos Varsinais-Suomen Yrittäjät!

Lue myös muita referenssicaseja

Asenteen merkitys työyhteisössä

Asenteen merkitys työyhteisössä

Olin nukkunut huonosti edellisenä yönä ja herätessä olo ei ollut aivan timanttinen. Nopeiden aamurutiinien jälkeen lähdin kuitenkin iloisin mielin kävelemään kohti Finlandia-taloa. Siellä Newsecin henkilöstöpäivien porukka otti mut vastaan sellaisella energialla, että orastava päänsärky kaikkosi...
Lue lisää
Ringettemaajoukkueen tsemppausta Kisakalliolla

Ringettemaajoukkueen tsemppausta Kisakalliolla

Sain puhelun Suomen ringettemaajoukkueen valmentajalta, jossa hän kutsui mut puhumaan joukkueelleen lokakuun lopussa pidettävällä leirillä. Hän kertoi joukkueen valmistautuvan parhaillaan MM-kisoihin ja kaipaavan vielä viime hetken tsemppiä. Otin tietysti keikan vastaan ilomielin ja kunnialla! Ajelin...
Lue lisää
Ilkeä kovistelu ei ole coolia

Ilkeä kovistelu ei ole coolia

Harmaa iltapäivä kääntyi nopeasti valoisaksi, kun pääsin puhumaan Jokilaaksojen koulutuskyntayhtymä JEDU:n opiskelijoille ja opettajille Nivalassa. Ammattiopiston liikuntahalliin oli kerääntynyt parisataa oppilasta ja opettajaa sekä muutamia paikallislehtien toimittajia (lehtiartikkelin voi lukea netistä). Jännittynyt puheensorina katkesi kuin...
Lue lisää
Aamuinen energialataus Turun Osuuskaupalle

Aamuinen energialataus Turun Osuuskaupalle

On aikainen aamu Aurajoen varrella sijaitsevassa Radisson Blu Marina Palacessa ja ulkona on vielä pilkkopimeää. Parisataa reipasta Turun Osuuskaupan marketpuolen vastuuhenkilöä on saapunut paikalle koko päivän kestävään koulutuspäivään. Mun tehtäväni on ladata porukka täyteen energiaa...
Lue lisää
Edellinen Seuraava

Tilaa mun jutut.

Laita mun uutiskirje tilaukseen ja saat ensimmäisenä tietää kaikki tärkeimmät jutut. Ei turhaa spämmiä vaan timantinkovaa asennetta, aitoa innostamista ja tietysti vain tilaajille eksklusiivista sisältöä.