Referenssit

ILOA HOK-Elannon Päällikköpäivässä

Referenssi pähkinänkuoressa

Kolminkertainen innostamisen isä

On tiistai 5.6.2018 ja olen juuri aloittamassa puheeni HOK-Elannon päällikköpäivillä. Yllätyksekseni mut spiikataan sisään ”Innostamisen isänä tai äitinä”. Hymyilen mielessäni sillä tämä oli jo kolmas kerta viime aikoina. Titteli on varsin mairitteleva ja lupaan kantaa sitä kunnialla. HOK-Elannon puheen aiheena oli ILO ja ennenkaikkea miten lisätä työiloa arjessa. Teema on lähellä sydäntäni ja on ilokseni pikkuhiljaa nostamassa päätään myös työhyvinvoinnin arvoasteikolla. Ilo sekoitetaan usein vaaleanpunaiseen positiivisuushömppään ja tyhjiin korulausesiin. Se on kuitenkin kaukana totuudesta, sillä aitoa iloa syntyy vain harvoin sitaatteja pläräämällä tai vaatimalla työntekijöiltä lupauksia paremmasta motivaatiosta.

Ilo syntyy onnistumalla

Työnilon lisäämiseen on monta tapaa. Hyviä keinoja ovat vaikkapa työn merkityksellisyyden, vastuun ja vapauden lisääminen sekä positiivisen palautteen antaminen. Positiivinen palaute on kuin tippi, joka turhan usein jää antamatta, vaikka työntekijä olisikin onnistunut. Iloa syntyy myös kun tehdään konkreettisia asioita, jotka innostavat aidosti, tuovat onnistumisia ja saavat hymyn huulille. On ymmärrtettävä, että ilo ei ole pelkästään olosuhteista, kahvin laadusta tai säästä riippuvaista. Meillä jokaisella on mahdollisuus tuottaa lisää iloa joka ikinen hetki, tittelistä tai asemasta riippumatta. Yksi tapa on virittää mielentila oikealle taajuudelle heti aamusta ja pyrkiä asenteellaan kannustamaan ihmisiä ympärillään. Tämä vaati henkilökohtaista vastuunottoa, rohkeutta sekä ennenkaikkea ymmärrystä siitä, että omalla asenteella voi positiivisesti vaikuttaa ympäristöönsä niin töissä kun kotona. Näin isommatkin haasteet on mahdollista ratkaista tehokkaasti ja hyvässä hengessä. Kiitos HOK-Elannon porukka upeasta päivästä. Teillä on ILO todellakin #HALLUSSA.

Mikäli susta tuntuu, että kaipaat positiivista asennetta ja iloa työpaikallesi niin otappa rohkeasti yhteyttä ja ruvetaan hommiin!

Lue myös muita referenssicaseja

Energiaa ja hyvää fiilistä Kick off -tilaisuuteen

Energiaa ja hyvää fiilistä Kick off -tilaisuuteen

Perjantai 10.1.2020 kello 4.30 aamulla ja vuoden eka keikka edessä. Multa oli tilattu energiaa ja ajattelemisen aihetta Eurajoen Säästöpankin vuoden 2020 Kick Off -tilaisuuteen. Puhe oli merkattu alkamaan ysiltä aamulla eli edessä oli pimeä ajomatka

Lue lisää
Wow-efekti GSK:n joulukokoukselle

Wow-efekti GSK:n joulukokoukselle

Vuoden 2019 viimeinen puhekeikka. Harmaasta kelistä huolimatta fiilis oli iloinen, kun räpit kajareissa pauhaten ajelin kohti Tuusulan idyllistä Hotelli Krapia. Mut oli tilattu GSK:n joulukokoukseen tuomaan lisää inspiraatiota ja synnyttämään jengille mieleenpainuva "wow-efekti". Kokoustila oli

Lue lisää
Erotu joukosta ilolla ja asenteella

Erotu joukosta ilolla ja asenteella

Suomen Asianajajaliiton nuorten päivät järjestettiin tänä vuonna Turun Logomossa. Päivien aikana porauduttiin itsensä kehittämiseen, motivaation löytämiseen sekä oman asiantuntemuksen esiintuomiseen. Mun tehtävänä oli tuoda esiin miten ilolla ja asenteella voi erottua edukseen nykyajan vaativassa duunimaalimassa.

Lue lisää
Asenteen merkitys työyhteisössä

Asenteen merkitys työyhteisössä

Olin nukkunut huonosti edellisenä yönä ja herätessä olo ei ollut aivan timanttinen. Nopeiden aamurutiinien jälkeen lähdin kuitenkin iloisin mielin kävelemään kohti Finlandia-taloa. Siellä Newsecin henkilöstöpäivien porukka otti mut vastaan sellaisella energialla, että orastava päänsärky kaikkosi

Lue lisää
Edellinen Seuraava

Tilaa mun jutut.

Laita mun uutiskirje tilaukseen ja saat ensimmäisenä tietää kaikki tärkeimmät jutut. Ei turhaa spämmiä vaan timantinkovaa asennetta, aitoa innostamista ja tietysti vain tilaajille eksklusiivista sisältöä.