Blogi

Mitä olen oppinut lasten valmentamisesta?

Lapset ovat luonnostaan innokkaita liikkumaan ja kokeilemaan uusia asioita. Valitettavasti tuo innostus on yhtä helppo tappaa kuin sytyttää liekkeihin. Valmentajan vastuu lasten ja nuorten ohjaamisessa on äärimmäisen suuri. Siitä huolimatta uudet valmentajanalut heitetään kaikkein nuorimpien eteen usein ilman minkäänlaista koulutusta. Seuraavat vinkit on tarkoitettu vasta-alkajille mutta myös kokeneille valmentajille.

  1. Laskeudu lapsen tasolle: Sinun ei tarvitse erikseen pönkittää egoasi olemalla tyly, tarpeettoman kova tai vaatimalla äärimmäistä kuria. Sen sijaan puhuttele lapsia kunnioittavasti ja heidän omalla kielellään. Laadi ryhmälle yksinkertaiset ja reilut säännöt joita on helppo noudattaa. Kokeile myös laskeutua kirjaimellisesti lasten tasolle kyykkyasentoon kun annat henkilökohtaisia ohjeita. Valmentajana olet jo lapsen superstara. Olet se tyyppi joka on voittanut mestaruuksia ja harrastanut lajia useita vuosia. Se riittää auktoriteetin saamiseen
  2. Älä ole dinosaurus: Kuuntele lapsia ja opiskele mitkä asiat ovat milloinkin muodissa. Ota näitä asioita mukaan valmennukseen ja huomaa miten paljon lapset nauttivat treeneistäsi. Tällä hetkellä kovia juttuja ovat mm. DAB- tuuletus ja spinnerit. Tunneillani oman tanssisoolon saa lopettaa esimerkiksi “däbaamalla”. Se, että lapset oikeasti nauttivat treeneistä ei tarkoita sitä, että he keskittyisivät vähemmän. Anna oppilaillesi tilaa olla oma itsensä ja ylläty miten hyvin he kuuntelevat ja noudattavat ohjeita.
  3. Kerro tarinoita: Älä odota, että kukaan jaksaa kuunnella valmennusjargonia ja tietokirjallisuutta. Treeneihin on tultu pitämään hauskaa, pelaamaan ja leikkimään. Ammattitaitoinen valmentaja osaa kasata tietotaidon mielenkiintoiseen pakettiin tarinoiden ja oikeiden esimerkkien kautta. Kerro legendaarisista pelaajista ja heidän treeneistään. Kerro omasta harjoittelustasi ja siitä miten itse opit uusia taitoja. Ole innostunut, sillä aito innostus tarttuu aina!
  4. Anna positiivinen palaute: Mikään ei tapa treeni-intoa nopeammin kuin fiilis siitä, ettei osaa mitään. Kertaa treenin päätteeksi opitut asiat. Anna jokaiselle henkilökohtainen palaute onnistumisesta. Valmentajana sinulla on mahdollisuus muokata lapsen maailmankatsomuksesta sellainen, missä liikunta ja uusien asioiden oppiminen nähdään hyvän ja positiivisena asiana. Sinulla on suuri vastuu ja supersankarin rooli. Kanna viittaasi ylpeänä!

Loistavaa viikkoa!

-Hatsolo

”HATSOLO – ELÄMÄ BREIKKARIN SILMIN” -kirja kaupoissa. Tilaa omasi osoitteesta

http://www.fitrakauppa.fi/hatsolo-elama-breikkarin-silmin-hatsolo.html

Jaa artikkeli:

Reader Interactions

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa mun jutut.

Laita mun uutiskirje tilaukseen ja saat ensimmäisenä tietää kaikki tärkeimmät jutut. Ei turhaa spämmiä vaan timantinkovaa asennetta, aitoa innostamista ja tietysti vain tilaajille eksklusiivista sisältöä.