Blogi

MIELESI ON INSTRUMENTTI

Oon viimeisen vuoden kiertänyt Suomea motivoimassa ihmisiä siitä, miten ilo ja positiivinen työilmapiiri kuuluvat jokaiseen päivään. Näiden asioiden eteen työskentely on kaikkien työyhteisön jäsenten vastuulla tittelistä riippumatta. Itseasiassa mitä korkeammassa asemassa olet, sitä enemmän sun pitäisi panostaa työilmapiirin rakentamiseen. Tätä vastuuta on kuitenkin saakelin helppo pakoilla ja valitettavasti todella moni on ottanut oikein asiakseen tehdä niin. Muinaisajoilta peritty ”En mä oo tullut tänne muita viihdyttämään” -asenne ei ole kuitenkaan mikään syy olla ilkeä tai vittumainen.

Kun voit hyvin, olet luonnostasi hyvällä tuulella

On äärimmäisen epäammattimaista tulla duuniin väsyneenä ja p*skalla fiiliksellä. On väärin tartuttaa oma huono olo ympäröivään työporukkaan. Se, että duuni ei maistu ja väsyttää ei muutu valittamalla vaan muuttamalla omaa käyttäytymistään. Urheilijan tai esiintyvän artistin ei ole mahdollista tulla duuneihin huonolla fiiliksellä. Asenteen ja vireen oltava aidosti kohdallaan, sillä tunnetta ei voi feikata. Jos näin ei ole, näkyy se välittömästi tulkinnassa, suorituksessa ja tuloksessa. Samoin on muusikoilla. Kukaan rakkaudella ammattiaan tekevä muusikko ei vain astele lavalle ja toivo, että ääni sekä kitara ovat vireessä. Asenteen lisäksi molemmat viritetään kuntoon aina ennen keikan alkua, jotta lavalla pystyy antamaan kaikkensa yleisölle.

Jos ei nappaa?

Jos duuni ei innosta, etkä halua olla mukana rakentamassa parempaa työilmapiiriä, on syytä miettiä miksi? Vastaus kysymykseen löytyy pohdinnan kautta. Onko vika duunipaikassa vai olisiko palo omaan alaan päässyt sammumaan? Jos duuni ei nappaa, ei ole kenenkään etu kärvistellä tilanteessa joka ei motivoi. Jos urheilijan voittamisen halu sammuu, on syytä siirtyä kilpakentiltä muihin tehtäviin. Sinä päivänä kun itselläni ei ole enää kipinää opetella uusia tanssiliikkeitä, lupaan heittää tanssikengät roskikseen, keksiä muuta tekemistä ja antaa tilaa nuoremmille taitureille. Aina alan vaihtaminekaan ei ole ainoa ratkaisu. Kannattaa myös miettiä auttaisiko omien tuntemuksien avaaminen myös duunipaikalla. Väsymys ja vitutus vaihtuu usein nauruksi ja luottamukseksi hyvien keskustelujen kautta. Silloin toki joutuu laittamaan itsensä aidosti likoon, mutta toisaalta sitä ongelmien ratkaiseminen useimmiten vaatii!

Mieli on instrumentti

Mieli on arvokas instrumentti. Siitä on pidettävä huolta ja se on viritettävä kuntoon joka ikinen aamu ennen duunia. Keinoja on monia. Sä voit treenata, meditoida tai vaikka herätä nauttimaan siitä rauhasta, kun luonto herää henkiin anivarhain aamulla. Kun mieli on vireessä, olet parhaimmillasi ja pystyt antamaan panoksesi myös paremman työilmapiirin eteen. Se on ammattimaisuutta vuonna 2019. Mä haastankin sut seuraavana aamuna aloittamaan päiväsi tekemällä yhden konkreettisen asian, joka saa sut hyvälle tuulelle. Jos itse keksi mitään, niin tässä muutama näppärä vinkki. Ota haaste vastaan ja huomaa, että omilla teoilla ja asenteella voi todellakin vaikuttaa positiivisesti omaan elämään ja ympäröivään maailmaan.

Mahtavaa päivää sulle!

Ps. Jos kaipaat omalle duunipaikallesi innostavaa koulutusta paremman työilmapiirin parantamiseksi ota rohkeasti yhteyttä!

Jaa artikkeli:

Reader Interactions

Comments

 1. Parasta mielen virittämistä ennen töihin lähtöä näin kesäaamuisin on herätä ajoissa, juoda iso lasi vettä, vetää lenkkarit jalkaan,tehdä pikku hölkkälenkki metsäpoluilla ja itsekseen miettiä, mistä asioista olen kiitollinen juuri tänä aamuna. Tänäkin aamuna ajattelin, miten kiitollinen olenkaan tämän hetken voinnistani, juoksukunnostani ja näistä lukemattomista juoksukelpoisista metsäpoluista, jotka lähtevät suoraan omasta pihastani. Suosittelen muillekin pieniä hyvän mielen aamurutiineja ja töihin lähtökin käy kevyemmin.

 2. Moi Hatsolo,
  Kiitos tästä. Olen jo aiemminkin lukenut tän blogin, mutta tuossa parisen viikkoa sitten uudelleen. Elimistölläni on tapana herätä auringonnousun aikaan (ihan luonnollinen mekanismi, Circadian metodi, jossa kehon melatoniinin tuotanto on yöllä vaihtunut kortisolin tuotantoon kirkkaan valon lisääntyessä). Ongelmana tässä vain on se, että selkäni on aina jäykkä yön jäljiltä ja vaikka olisin mennyt nukkumaan 02.30,herään silti, enkä saa unta kun selän kivun ja jäykkyyden takia noustava ylös. Kun luin tän kirjoituksen eka kerran, käänsin tilanteen voitokseni. Nousin ylös kun aurinko nousi, menin auringonsäteiden eteen, kiitin hiljaa uudesta hienosta päivästä (rakastan aurinkoisia päiviä) ja aloin miettimään aamulla omat liikkeeni, joilla avaisin lempeästi kehoni ja joiden jälkeen voisin ottaa pienen aamupalan ja palata hetkeksi vielä unille. Tämä on alkanut tuottaa hedelmää. Nukun paremmin, koska tiedän, että aamulla pääsen herätessäni kokeilemaan olenko kehittynyt lisää liikkeissäni (ovat joogahenkisiä, tasapaino ja venyttelyliikkeitä) ja pikkuhiljaa olen huomannut myös selän öisen jäykkyyden vähentyneen. Mieli on kirkastunut ja aamuista on tullut ärsytyksen sijaan positiivinen asia, joka on kaiken lisäksi parantanut hyvinvointiani koko päiväksi. Olin Tikkurilafesreilla lauantaina ja tanssin siellä ehkä sellaiset 6 tuntia, johon rauhallisempi väsyneempi ystäväni; sä oot kyllä ihme kone, jaksaa jaksaa. Ja mä vaan lauloin Elan mukana ”Saan vastoinkäymisistä voimaa, paan suupielet ylöspäin.. Periks en tuu koskaan antamaan…” Ystäväni sanoivat minua hulluksi kun kerroin, että viritän nykyään mieleni ja kehoni jo auringonnousun aikaan ja siitä on tullut aivan valtavasti voimaa, energiaa ja elämäniloa, siksi jaksan, nautin ja innostun! No tämän upean instrumentin uuden viritystavan myötä Elämä on ❤️? ja suosittelinkin ystävääni (jolla hiukan negatiivinen elämänkatsomus kokeilemaan jotain uutta, eihän sitä tiedä, vaikka se olisikin hänen uusi mielemvirittäjänsä. Mielenkiinnolla odotan tekeekö. Toivottavasti iloni, tanssi hulluuteni ja virkeän virittynyt mieleni herätti hänessäkin elämäniloa taas uudelleen. Minussa tämä kaikki on tehnyt ison muutoksen. Niin pieni suuri asia. Kiitos mahtavasta, positiivisesta energiasta mitä jaat, se todellakin inspiroi! ??

  • Kiitos Mia kommentoinnista! ?
   Ihan mahtava asenne sulla kyllä elämään, keep it up! ? Se on aina hieno fiilis, kun saa innostaa ja inspiroida läheisiään omalla positiivisella asenteella. Ja joksus pelkästään sillä omalla esimerkillä voi muuttaa ihmisetn elämää tai ajattelua, vaikka ei aina edes käyttäisi sanoja apuna. ??
   Aurinkoista ja voimauttavaa kesän jatkoa sulle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa mun jutut.

Laita mun uutiskirje tilaukseen ja saat ensimmäisenä tietää kaikki tärkeimmät jutut. Ei turhaa spämmiä vaan timantinkovaa asennetta, aitoa innostamista ja tietysti vain tilaajille eksklusiivista sisältöä.