Blogi

Innostavia kirjoituksia just sulle!

Licence to chill – lupa levätä

Licence to chill – lupa levätä

Kello soi. Mä en jaksa nousta ja painan torkkua. Vajaa kymmenen minuutin pyörimisen jälkeen kello herättää uudelleen. Silmäluomet eivät tahdo pysyä auki ja pitkä työviikko saa painovoiman tuntumaan lähes kymmenkertaiselta normaaliin verrattuna. Jatkaako unia vai noustako ylös? Hetken tuumailtuani teen rohkean päätöksen. Laitan herätyksen pois päältä ja annan itselleni luvan nukkua niin pitkään kuin unta riittää.

Self help -oppaita lukiessa syntyy helposti mielikuva siitä, että onnellisuus, hyvinvointi ja tehokkuus ovat saavutettavissa ainoastaan äärimmäisellä treenaamisella ja yliluonnolliselta kuulostavalta oman elämän optimoinnilla. Kaiken pitäisi olla täydellisesti balanssissa ravinnosta, levosta ja treenaamisesta lähtien. Vaikka seisonkin vahvasti puhtaan ruuan, järkevän treenin ja aikaisten aamujen takana haluan muistuttaa, että täydellistä elämäntapaa ei ole olemassakaan. Ei kirjojen sivuilla saati oikeassa elämässä. Voin rehellisesti myöntää, että minäkin dokaan, mokaan, nukun myöhään ja syön pitsaa sekä jäätelöä ajoittain. Se on normaalia ja täysin hyväksyttävää. Heikkouksistani huolimatta pystyn edelleen tekemään työni tasolla josta moni haaveilee.

Työni on vaihtelevaa ja fyysisesti äärimmäisen rankkaa. Breikkiskaboissa ja puhekeikoilla menee usein myöhään yöhön ja pitkät matkapäivät verottavat energiatasoja entisestään. Minulta odotetaan energiaa ja tyyliini kuuluukin tykittää täysillä, itseäni säästelemättä. Varsinkin breikkiskabojen jälkeen koko kroppani on täynnä mustelmia ja ruhjeita. Ainut keino jaksaa onkin pitää huolta tarvittavasta levosta. Olen kova treenaamaan, mutta ennen kaikkea mestari ottamaan iisisti.

Minä en häpeile sitä, että muutaman viikon työputken jälkeen saatan viettää pari päivää nukkuen, meditoiden tai ihan vaan Netflixiä katsoen. Se on minun tapani ladata akkuja, nuolla haavojani ja kasata itseni. Suorituskeskeisessä maailmassamme tarpeesta levätä on tullut monien silmissä heikkous. Töiden vaatimukset kasvavat jatkuvasti ja väsymystä piilotellaan häpeän pelossa. Kukaan ei halua saada luuserin leimaa otsaansa. Burnoutin oireita turrutetaan alkoholin ja lääkkeiden avulla. Niiden avulla jaksaa, kunnes ei enää jaksa.

On inhimillistä olla väsynyt ja väsymykseen kaikkein paras lääke on lepo. Seuraavan kerran kun tunnet itsesi väsyneeksi, anna itsellesi lupa levätä. Olet ansainnut sen. Jos lepääminen tuntuu haastavalta niin tässä muutama vinkki miten päästä alkuun.

  1. Lepää: Nuku, huilaa ja makaa sohvalla. Nauti siitä, että tänään ei tarvitse tehdä mitään ja löhöile hyvällä omalla tunnolla kyllästymiseen asti.
  2. Rentoudu: Antaudu hyvän kirjan vietäväksi, kuuntele musiikkia, varaa aika hierontaan tai meditoi. Opi löytämään itsellesi parhaat keinot rentoutua.
  3. Ulkoile: Lähde kevyelle kävelylle yksin tai ystävän kanssa. Mene luontoon. Mikään ei virkistä kehoa ja mieltä paremmin kuin lenkki kauniissa Suomen luonnossa.

Tehokasta ja levokasta viikkoa!

-Hatsolo

”HATSOLO – ELÄMÄ BREIKKARIN SILMIN” -kirja kaupoissa. Tilaa omasi osoitteesta http://www.fitrakauppa.fi/hatsolo-elama-breikkarin-silmin.html

Tsekkaa uusin Vlog tästä soittolistasta: https://www.youtube.com/playlist?list=PLhgEozf-ZqGIXpSLNG33EOoakfxG5UPCL

Yksi kommentti artikkeliin Licence to chill – lupa levätä

  1. Niin allekirjoitan! Aikaisemmin tuli täytettyä jokainen päivän tyhjä hetki jollain tekemisellä (koska niin nyt vaan kuuluu tehdä) ja päikkäreistä sai kokea morkkista. Ja ihmetteli, miksi ei tunnu hyvälle? Levosta on vähän liiankin helppo tinkiä koska sen kokee laiskotteluksi. Kiitos kirjoituksistasi, sulla on asenne kohdallaan 😊👌

Jätä rohkeasti kommentti!

Tilaa mun jutut.

Laita mun uutiskirje tilaukseen ja saat ensimmäisenä tietää kaikki tärkeimmät jutut. Ei turhaa spämmiä vaan timantinkovaa asennetta, aitoa innostamista ja tietysti vain tilaajille eksklusiivista sisältöä.

Hatsolo

Johannes "Hatsolo" Hattusen energiset esiintymiset ovat kokemuksia, jotka ihastuttavat, itkettävät, naurattavat ja jäävät poikkeuksetta kuulijoiden mieleen. Varmistin pois, varmasti kohti unelmaa!

Yhteystiedot

Johannes "Hatsolo" Hattunen

+358 (0)44 545 8328

johannes@hatsolo.fi

Blogi