Blogi

Haaveilusta tekojen maailmaan – Viisi vinkkiä hyvinvointisi kehittämiseen taloudellisellla ja kestävällä tavalla

Hyvinvointia myydään mediassa pillereiden, treeniohjelmien, ihmediettien ja lisäravinteiden voimin. Tehokkaan markkinoinnin ansiosta syntyy helposti harhakuva siitä, että timmi kroppa ja parempi jaksaminen arjessa olisi ostettavissa. Vaikka trendikkäiden reseptien selailu, uusien treenikamojen shoppaaminen ja kortin ostaminen kylän kuumimmalle salille laihduttaakin lompakkoa niin hyvinvointia tuhlatut eurot eivät vielä takaa. Tuloksia ei osteta luottokorttia vinguttamalla vaan ne lunastetaan tekemällä pieniä omaa hyvinvointiasi tukevia tekoja päivittäin. Niin kauan kun lautaselta ei löydy parsakaalia ja salikortti pysyy visusti piilossa lompakon syövereissä on turha haaveilla tuloksista. Hyvinvointi kuuluu kaikille ja on jokaisen saavutettavissa.

Tässä viisi vinkkiä miten voit siirtyä haaveilusta tekojen maailmaan ja keskittyä oman hyvinvoinnin kehittämiseen taloudellisella ja kestävällä tavalla.

1.Laske itsellesi harjoittelubudjetti. 
– Taloudellisesta tilanteesta stressaaminen ei auta ketään voimaan paremmin. Laske realistinen arvio siitä, kuinka paljon sinulla on varaa sijoittaa hyvinvointisi edistämiseen kuukausitasolla. Ulkona liikkuminen on ilmaista, netti on tulvillaan maksuttomia kotitreenejä ja halvimmat salikortit ovat 10€/kk. Älä anna rahan olla tekosyy liikkumiselle, vaan ota itseäsi niskasta kiinni ja ala hommiin.

2. Etsi harjoittelumuoto, joka tukee tavoitteitasi.
–  Harjoittelun pitää tukea tavoitteitasi, jotta se olisi mielekästä. Mikäli haluat kiinteämmän kropan tai lisää lihasmassaa, älä turhaan kuluta lenkkareiden pohjia juoksumatolla. Markkinat ovat tulvillaan erilaisia ohjelmia erilaisiin tarkoituksiin. Tee taustatyötä, lue arvosteluita ja kokeile rohkeasti sinulle uudempiakin treenimuotoja.  

  1. Etsi sali hyvien kulkuyhteyksien päässä.
    – Vanha sanonta kuuluu tuloksista 80% saavutetaan sillä, että saavut paikalle”. Usein kaikkein vaikein rasti onkin juuri itsensä raahaaminen salille. Tee treenaamisesta helppoa ja etsi itsellesi sali, joka on hyvien kulkuyhteyksien päässä kotiisi nähden. 

4. Rakenna ruokavaliosi niin, että pystyt oikeasti noudattamaan sitä.
– LihaTON, rasvaTON, viljaTON, sokeriTON ja maidoTON. Lista on lopuTON! Ehdottomuus ruokavalion suhteen on hankalaa. Sen sijaan, että poistaisit ehdottomasti kaiken “epäterveellisen” kokeile lisätä lautasellesi tunnetusti hyviä juttuja. Lounaalla täytä lautasesi ensin salaattibuffan puolella ja siirry vasta sen jälkeen pääruuan puolelle.

  1. Tee kirjallinen sopimus itsesi kanssa.
    – Kirjoita paperille syyt miksi haluat pitää kiinni terveellisistä elämäntavoista. Haluatko olla kunnossa itsesi takia vai siksi, että pystyisit pitämään huolta läheisistäsi. Jokaisella meillä on syy, joka pitää meidät ruodussa. Nyt on sinun aika etsiä omasi.
     

Jaa artikkeli:

Reader Interactions

Tilaa mun jutut.

Laita mun uutiskirje tilaukseen ja saat ensimmäisenä tietää kaikki tärkeimmät jutut. Ei turhaa spämmiä vaan timantinkovaa asennetta, aitoa innostamista ja tietysti vain tilaajille eksklusiivista sisältöä.