Blogi

Gorilla uimakoulussa!

Tärkeä syy hypätä altaaseen!

Nyt on käynyt niin, että olen lähtenyt mukaan yhdessä Martina Aitolehden, Heidi Sohlbergin, sekä Satu-Maarit Urtin Speedon ja Hope ry:n hyväntekeväisyyskampanjaan, jonka tarkoituksena on kannustaa sinua uimaan ja rikkomaan normaaleja arkirutiinejasi. Haastankin sut mukaan kamppikseen, sillä jokaisesta mukaan lähteneestä rohkeasta rutiinien rikkojasta Speedo lahjoittaa Hope ry:n avustuksella uimalippuja ja -varusteita vähävaraisille suomalaisille perheille. Mun mielestä aika hyvä syy viettää lämpimiä kesäpäiviä altaassa polskien ja treenaten!

Vesi liikkuu, mies ei!

Haasteen ajan valmentajani olympialaisissakin kahteen otteeseen kilpaillut Matti Rajakylä. Heti ekoissa treeneissä kävi selväksi, että uimisessa ja vaikkapa painojen nostossa on kyse tyystin eri asoista. Matin kommentti ”Voimaa on niin, että vesi liikkuu altaan toiseen päätyyn, mutta jostain syystä mies ei liiku mihinkään” kuvastaakin hyvin tilannetta mistä lähdettiin liikkeelle. Rentouden sijasta keskityin enemmän kauhomaan kaikella voimalla mitä kehosta löytyi. Taktiikka toki tämäkin, mutta se soveltunee paremmin maansiirtoon kuin uimiseen. Muutamien näppärien tekniikkavinkkien jälkeen gorillakin rentoutui ja touhu alkoi pikkuhijlaa muistuttamaan untia. Session jälkeen fiilis oli mitä mainioin ja en malttanut odottaa seuraavaa kertaa altaalla. Edessä on vielä vajaa neljä viikkoa kovaa treeniä kunnes haaste loppuu 17.6.

Lasten ja nuorten asialla.

Olen viimeisten vuosien aikana tehnyt paljon töitä lasten ja nuorten parissa. Vaikka Suomessa on nykyään runsaasti nuoria, jotka liikkuvat paljon, on meillä valitettavasti yhä enemmän junnuja jotka eivät liiku ollenkaan. Joskus tämä johtuu puhtaasti siitä ettei perheen taloudelliset resurssit riitä lasten harrastusten tukemiseen. Uimalippu tai uimahousut voivat joillekkin pieni sijoitus, mutta vähävaraiselle perheelle se saattaa olla todellinen este yhteiselle uimareissulle. Suomessa on 100 000 lasta, joiden katsotaan elävän vähävaraisissa perheissä. Haluankin omalta osaltani vaikuttaa tilanteeseen ja nyt sullakin on mahdollista lähteä mukaan. Postaa instagramiin tai faceen oma uintiaiheinen kuva hastagilla #Johannesspeedochallenge ja Speedo lahjoittaa Hope ry:n avustuksella uimalippuja ja -varusteita vähävaraisille suomalaisille perheille.

Haasteeseen osallistuminen pähkinänkuoressa

Postaa uintiaiheinen kuva instagramiin seuraavilla kamppanjatunnuksilla.

#Johannesspeedochallenge #hopery #speedochallenge @hatsolo @speedofinland

Arvon jokaisen hashtagilläni haasteeseen osallistuneen kesken yhden 10-kerran kortin Allas Sea Poolille.

Treeniohjelma

Jotta säkin pääset treenaamaan niin tässä on vielä meikäläisen treeniohjelma, jota saat lähteä suorittamaan vapaasti. Matti onnistui hienosti lukemaan mun ajatuksia ja laittoi mukaan paljon tekniikkaharjoittelua pelkän vaparin kelaamisen sijaan. Laitetaan porukalla hyvä kiertämään ja innostetaan mahdollisimman moni mukaan haasteeseen!

#Johannesspeedochallenge

 

 

 

 

Jaa artikkeli:

Reader Interactions

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa mun jutut.

Laita mun uutiskirje tilaukseen ja saat ensimmäisenä tietää kaikki tärkeimmät jutut. Ei turhaa spämmiä vaan timantinkovaa asennetta, aitoa innostamista ja tietysti vain tilaajille eksklusiivista sisältöä.