Blogi

Älä pelkää, kukaan ei ole koskaan täysin valmis!

“Talent is a universal gift, but it takes a lot of courage to use it. Don’t be afraid to be the best.” – P. Coelho

Tein viime lauantaina paluun kansainvälisille kisalavoille kun Ranskan vanhimmassa kaupungissa, Marseillessa, järjestettiin Battle Europa niminen break-tapahtuma. Tapahtumaan oli kutsuttu kahdeksan kutsuvierasryhmää eri puolelta maailmaa, aina Etelä-Koreasta ja Suomesta lähtien. Oli todellinen kunnia edustaa ryhmääni Flow Mo:ta yhdessä Euroopan kovimmista kisoista. Olemme kiertäneet kansainvälisissä kisoissa jo vuodesta 2002 asti ja tottuneet menestymään. Kuten niin monesti aiemminkin, tälläkin kertaa tavoitteena oli vain ja ainostaan voitto. Kierros kierrokselta raivasimme vastustajat tieltämme. Jyräsimme vahvuuksiimme nojaten ja viikinkityyliin otimme paikkamme finaalissa. Tällä kertaa jouduimme kuitenkin pettymään. Voitto ja palkintorahat karkasivat Etelä-Korean Drifterz jengille ja meille jäi käteen ainoastaan katkeran makuinen kakkossija sekä kovan lattian aiheuttamat ruhjeet ja mustelmat. Tappiolla on toki puolensa. Se syö miestä, kasvattaa nälkää ja pistää harjoittelemaan entistä kovemmin. Tälläkin kertaa palasin Ranskasta kotiin äärimmäisen motivoituneena ja jo paluulennolla listasin asiat, joita minun on kehitettävä seuraavaa skabaa varten.

Voittaminen on pelottavaa. On paljon helpompi tyytyä vain OK suoritukseen ja katsella vierestä kun kaverit laittavat kaiken peliin. Mutta kun seisoo numerolappu rinnassa lähtöviivalla sukset jalassa, tietää että enää ei peräännytä. On vaan tehtävä parhaansa ja luotettava itseensä. Suksien luistosta riippumatta. Yhdessäkään skabassa oloni ei ole ollut täysin optimaalinen. Itseasiassa aina on jotakin “pahasti” pielessä. Tanssilattian materiaali on huono, loukkaantumiset hidastavat menoa, matkaväsymys painaa kropassa ja ennen kaikkea DJ soittaa p*skaa musiikkia. Mikäli kaikki edellä mainitut sattuvat olemaan kunnossa, niin vähintäänkin maha on aina sekaisin ja treenikausi on ollut liian lyhyt. Vieraassa ympäristössä ja jännittävässä tilanteessa mieli on mestari keksimään tekosyitä. Se osaa perustella aukottomasti miksi juuri TÄNÄÄN kannattasi jäädä kotiin. Olenkin oppinut jättämään pään sisäiset valitusvirret omaan arvoonsa ja käyttämään pelkoa moottorina. Se on voimavara jonka avulla pystyn haastamaan itseäni ja nousemaan tilanteen vaatimalle tasolle.

Mikäli huomaat, että tiukan paikan jäädyt ja mieluummin peräännyt, kuin päätät rohkeasti ottaa härkää sarvista on korkea aika oppia kohtaamaan omia pelkoja. Kaikki meistä pelkäävät ja kukaan ei ole koskaan täysin valmis. Täydellistä hetkeä ei ole olemassakaan. On sinusta kiinni annatko pelkojen kontrolloida elämääsi.

Tässä viisi battle-testattua vinkkiä miten voit helpottaa omien pelkojesi kohtaamista.

  1. TOIMI: Toiminta kasvattaa rohkeutta. Aloita pienistä asioista ja taklaa vähitellen suurempia pelkojasi. Rohkeus ei ole synnynnäistä. Se on voimavara, joka kehittyy samaan tapaan kuin penkkipunnerrus, treenaamalla. Tartu siis tankoon ja toimi!
  2. RENTOUDU: Hengitä tasaisesti pitkiä ja syviä hengenvetoja. Rento ja luonnollinen hengitys rentouttaa nopeasti kehon sekä mielen ja palauttaa toimintakyvyn tiukoissakin paikoissa.
  3. OPETTELE: Uusien asioiden opettelu on aluksi aina hieman jännittävää. Ne kuitenkin kerryttävät kokemuspankkiasi. Pian huomaat, että sinulla on taitoja hallussa aina virkkaamisesta breikkaamiseen ja edes karaokeillat eivät saa punttejasi tutisemaan. Monipuoliset kokemukset rikastuttavat elämääsi ja auttavat sinua suhtautumaan positiivisesti arjen tarjoamiin haasteisiin.
  4. OLE OMA ITSESI: Viimeinen ja kaikkein tärkein neuvo. Älä turhaan vertaa itseäsi muihin. Oma suoritus ratkaisee. Parhain valttikorttisi on olla oma itsesi ja uskoa omaan visioon sekä kykyihisi. Se on toiminut minulla ja tuhansilla menestyjillä ennen minua. Isoimman arvon tilanteeseen annat olemalla OMA ITSESI!

Tsekkaa Battle Europan finaalibattle tästä:

Rohkeutta ja voimaa viikonloppuun!

-Hatsolo

Jaa artikkeli:

Reader Interactions

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa mun jutut.

Laita mun uutiskirje tilaukseen ja saat ensimmäisenä tietää kaikki tärkeimmät jutut. Ei turhaa spämmiä vaan timantinkovaa asennetta, aitoa innostamista ja tietysti vain tilaajille eksklusiivista sisältöä.